Första etappen av Lågehallarna klar

Nu är Lågehall 1 besiktigad och godkänd. Det betyder att den kan användas för idrott, samtidigt som byggandet av de nya Lågehallarna fortsätter. Handbollstjejerna Moa, Halla och Mathilda tog en första rundtur tillsammans med Kultur- och fritidschefen Marcus Kulle.

Handbollsspelarna Moa, Mathilda och Halla med Kultur- och fritidschef Marcus Kulle i Lågehall 1. Den kan nu användas för idrott. Foto: Jonas Larsson/Hörby kommun

Mathilda Nyberg Pronk, Halla Mc Guirk och Moa Björk spelar i handboll i IK Lågans flicklag för 14- och 15-åringar. De har följt projektet ända sedan starten och tyckte att hallen har fått ett rejält ansiktslyft. Framför allt tyckte de att ommålningen till en ljusare färg lyste upp hela hallen på ett sätt som får den att kännas både större och nyare.

Läktaren har målats om i en ny kulör, bänkar har slipats och det har installerats ny belysning. Det har även monterats glasräcke på vissa partier. Ljudet i hallen har dämpats med hjälp av akustikplattor.

Omklädningsrum och café byggs 2019

Det återstår fortfarande en del arbete innan Lågehall 1 står helt klar. Bland annat så kommer omklädningsrum, sociala ytor, café, förråd och entré att byggas. Det är delar som ingår i nybyggnadsprojektet och ska stå klart i september 2019.

Temporära omklädningsrum i form av bodar är under tiden placerade utanför byggnaden och ingången till hallen går via gamla entrén.