Byggnationer och renoveringar

Den här sidan ska leda till säkrare byggnationer och renoveringar i Sverige. Vi vill, genom tips, genom fakta och genom olika guider skapa en sida som ger dig som läsare mer kött på benen.

Förhoppningen är att du ska kunna ta dig an ett byggprojekt med en större trygghet och veta var du ska börja och vilka steg som ska följas hela vägen fram till den sista spiken hamras in. Vi vet att många vill lära sig bygga och genom den här sidan så ska vi lära dig att bygga på rätt sätt. Välkommen!


Arkitekt

Att anlita en arkitekt är att ge sig själv chansen att få ut maximalt av den till- eller nybyggnation som ska göras. Många idag drömmer om att bygga egna hus, men där man har svårt att tänka sig hur bostaden ska optimeras utifrån den egna smaken och efter de krav, önskemål och behov man har.

Genom att anlita en arkitekt i Stockholm så får man dessa luddiga tankar förvandlade till verklighet. Dessutom så får man en byggnad som passar bra in i både natur och övrig omgivning samt en mer energisnål sådan. Det handlar om en rejäl investering. Att bygga hus kostar mycket pengar, men att låta en arkitekt rita huset i fråga är att anse som en investering. Denne ritar ett hus för resten av ert liv.

Golvslipning

Dags för ett nytt golv? Överväg först en golvslipning. En golvslipning har nämligen väldigt många fördelar jämfört med ett nytt golv. Går golvet att slipa så får du ett golv som blir som ett nytt – men till en bråkdel av priset och där golvet dessutom behåller en unik personlighet.

Dagens metoder och maskiner gör dessutom att en golvslipning i Stockholm kan ske utan en massa slipdamm. Rot-avdraget kan numera användas och det gör att du kan slipa dina golv professionellt och där kostnaden för arbetet bekostas – till 30% – av staten. Kolla alltid upp detta alternativ om du tröttnat på hur ditt golv ser ut.

Bygga hus

Många drömmer om att bygga hus och skapa den bostad man alltid drömt om. Något som emellertid kräver en hel del planering och där de byråkratiska kvarnarna dessutom kan måla väldigt långsamt.

Idag är nästan startsträckan längre än vad tiden för att bygga ett hus är – åtminstone om man väljer ett nyckelfärdigt alternativ. Bygglov, godkännande av avlopp och vatten, dragning av el, tomtförberedelser och så vidare: allt tar tid. Att bygga hus i Stockholm kan vara en rejäl investering och framförallt så ger det en familj en möjlighet att få ett hus som verkligen är anpassat efter både tycke och smak. Väljer man inte en nyckelfärdig lösning så är rådet att man anlitar en arkitekt.

Målare

Att anlita en målare är den enkla vägen fram till ett perfekt resultat. Oavsett om det handlar om att måla en vägg, ett innertak eller någonting annat interiört så kan en målare göra jobbet på ett bättre sätt.

Vid målning utomhus så bör man definitivt ta hjälp. Där handlar målarens jobb inte enbart om att göra huset snyggare – färgen som appliceras fyller även en funktion i att erbjuda skydd. Att betala för en målare där är nästan alltid en investering. Målar du själv så kanske du måste göra om projektet om tio år, anlitar du en målare i Stockholm så bli hållbarheten tio år extra – minst. Det är värt att betala för.

Balkonginglasning

Dags att glasa in balkongen? En balkonginglasning har många fördelar. Dels så höjer den värdet på fastigheter och dels även på varje enskild lägenhet i exempelvis en BRF. En balkonginglasning ger dessutom fördelar för den enskilde individen. Balkongen blir ett rum som kan användas även då solen inte skiner och man får genom detta ett extra rum att vistas i.

Kompletteras en balkonginglasning med infravärme så ges man dessutom en möjlighet att nyttja utrymmet även under vintern. Det är, helt enkelt, en investering värd att ta som fastighetsägare – förutsatt att man får bygglov för projektet.

Attefallshus

Ett Attefallshus kan byggas antingen som en komplementbostad, som ett komplementhus eller som en väggfast variant. Det senare alternativet får byggas i max 15 kvm, men med en höjd som kan vara lika hög som den befintliga byggnadens.

En komplementbostad ska vara inredd för boende – med vatten, el, avlopp, förvaring och handikappanpassning – och den får numera byggas i 30 kvm. Ser man till ett komplementhus så kan ett sådant vara exempelvis en bastu, ett garage eller ett utrymme för förvaring. Det får byggas i 25 kvm och med en höjd på 4 meter från mark till nock. Gemensamt är att alla Attefallshus i Stockholm kan byggas utan bygglov, men där man måste erhålla ett startbesked från Byggnadsnämnden innan bygget påbörjas.